اطلس مارک

آموزش دم کردن چای ایرانی

آموزش دم کردن چای

آموزش دم کردن چای ایرانی و چای شمال را باهم بیاموزیم

 

نکات ضروری قبل از شروع کار:

۱ – استفاده از قوری چینی برای افزایش کیفیت چای بعد از دم کشیدن آن توصیه می شود.
۲ – بهتر است به جای استفاده از چای ساز، از سماور یا کتری و قوری برای دم کردن چای استفاده کنید.
۳ – بعد از دم کشیدن چای بهتر است دور آن را بپوشانید. این کار باعث افزایش عطر و طعم چای می شود.
۴ – بهتر است چای خشک را درون قوری ریخته و روی سماور قرار دهید (بدون اینکه درون آن آب بریزید). این کار باعث گرفته شدن رطوبت چای و در نتیجه افزایش کیفیت چای می شود.

آموزش دم کردن چای

 

نکات فراموش نشدنی:

* (کیفیت) آب مصرفی برای دم کردن چای بسیار بر کیفیت چای (بعد از دم کشیدن) تاثیر میگذارد .

* چای ایرانی درجه بندی های مختلفی دارد که هنگام دم کردن، نمیتوان هرکدام را به یک مقدار داخل قوری ریخت. به عنوان مثال نیاز نیست سه پیمانه چای زرین را داخل قوری بریزید، و یا چای ممتاز با یک پیمانه رنگ مناسبی به شما نمی‌دهد.

انواع چای ایرانی شمال براساس کیفیت به عبارت زیر است:

چای زرین سرچین بهاره  /  ۲٫ چای ممتاز بهاره  /  ۳٫ چای قلم بهاره  /  ۴٫ چای شکسته بهاره

مقدارهای استاندارد برای دم کردن یک وعده چای به شرح زیر است:

چای زرین : ۱ تا ۱/۵ پیمانه

چای ممتاز : ۲ پیمانه

چای قلم: ۲/۵ پیمانه

چای شکسته : ۳ تا ۳/۵ پیمانه

ضمنا شما دوستان میتوانید انواع چای درجه یک بهاره گیلان را از قسمت چای ایرانی ،تهیه کنید.

آموزش دم کردن چای

آب کتری یا سماور باید کاملا جوش باشد و زلال شده باشد. چای ایرانی را به مقدار لازم داخل قوری بریزید (نصف قاشق به ازای دو فنجان چای). آب جوش را درون قوری بریزید (آب، یک بند بیشتر از مقدار چای باشد) و آن را روی حرارت کم قرار دهید. بهتر است چای با حرارت بالای سماور یا روی شعله گاز، با شعله بسیار کم دم بکشد. بهترین زمان برای دم کشیدن چای حدود ۲۰ دقیقه در دمای کم می باشد.

 

آموزش دم کردن چای

بیشتر بخوانید:  آموزش پخت برنج آبکش و کته

 

برخی از فواید چای

۱ – تسریع حرکات تنفسی
۲ – افزایش سرعت در گردش خون
۳ – رفع خستگی و خواب‌ آلودگی
۴ – احساس بازگشت و تجدید نیرو
۵ – تقویت نیروی فکری و افزایش تمرکز
۶ – گوارش بهتر غذا در معده
۷ – افزایش آب بدن و در نتیجه تعریق (عرق کردن) بیشتر می‌شود.
۸ – تسکین قلب
۹ – مناسب برای بیماران میگرنی، قلبی و عصبی

یک نکته جالب:

چای بعد از آب، بیشترین مقدار مصرف نوشیدنی در دنیا را دارد و تقریبا بیش از یک میلیارد فنجان چای، در روز در سراسر دنیا نوشیده می شود.


* ضمنا شما دوستان عزیز میتوانید تجربیات خود را در زمینه دم کرن چای ایرانی و چای شمالی با ما و دیگر بازدیدکنندگان، در بخش نظرات این مطلب به اشتراک بگذارید.

0
دیدگاه‌های نوشته